Fru Törn

Mamma till Elias och Lukas som kämpar för att hitta tillbaka till mig själv igen.

Bebisbröd

Kategori: Allmänt, Barnmat, Recept

Ingredienser
5 eko ägg
75 g osaltat smör
3 dl fet yoghurt
1 dl bröstmjölk/ersättning
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
3 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver

Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
Smörj en form (ca 1-1,5 l) och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med vatten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Känn efter med sticka att den är klar. 
Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart. Låt svalna ordentligt innanbrödet skärs upp!

Ursprungsrecept från 56kilo: http://56kilo.se/formfranska-lchf/

Kommentera inlägget här: