Fru Törn

Mamma till Elias och Lukas som kämpar för att hitta tillbaka till mig själv igen.

Matkassar

Kategori: Allmänt, Samarbete

 Inlägget är i samarbete med Matkassetopplistan.se och innehåller annonslänkar.

Sedan jag blivit mamma, eller mer sedan jag blev tvåbarnsmamma har min lust för att laga mat helt försvunnit. Innan tyckte jag det var kul att laga mat och göra egen barnmat till Elias, prova nya recept , baka och laga mat till min familj. Sedan kom Lukas och med två små barn i huset så sjönk energinivån helt. Nu letar jag inte ens recept, har inget lust till att laga mat eller sug för att prova nya maträtter. Så nu är det min man som står för den mesta matlagningen här hemma och då blir det samma mat nästan varje dag. Vilket gör att vi överlever men det blir ingen varitation alls för oss. Oftast gör vi egen mat till barnen för att dom ska få lite mer variation. Men nu har vi hamnat där jag inte ville hamna när jag fick barn, och det var att barnen får en maträtt och vi föräldrar äter en och dom får varken testa nya saker eller lära sig att tycka om nya smaker, inte heller äta "vuxen mat" eftersom vi aldrig varierar oss.

När barn blir äldre äter dom oftast det dom ätit när dom varit små och har då svårt för att lära sig äta nya smaker. Därför är det viktigt att passa på, när barnen är små, att ge dom chansen att utveckla ett större smaksinne.

Därför lockar det mig och min familj väldigt mycket att beställa hem en matkasse och få prova nya recept som någon annan letat upp till mig och sedan få prova nya smaker. På MatkasseTopplistan.se kan du jämföra olika matkassar och hitta den som passar dig och din familj. Dom delar också med sig av en rabatt kod så att du har råd att testa flera olika innan du och din familj hittar er favorit.

Det bästa är att dom har valt ut en favoritmatkasse som är speciellt anpassad för familjer med mindre barn. Där maten inte är för stark eller för avancerad, så att dom små ska ha en chans till att gilla middagen. För idéen bakom att prenumerera på matkasse är att minska tiden framför spisen, kraven och få variation på maten, men det funkar ju inte om barnen inte gillar maten och du ändå måste laga en ny maträtt till dom.