. Protein lussebullar
Kategori: Allmänt
Näringsinnehåll
142 kcal per bulle ( 16 bullar )
12 g protein
19 g kolhydrater
2 g fett
Ingredienser
- 25 g jäst
- 2 dl lättmjölk
- 3 msk Milda Culinesse Lätt
- 1/2 g saffran
- 1 krm salt
- 1 dl sötningströ
- 250g kvarg
- 1 dl pofiber
- 6 dl vetemjöl special
- 2 1/2 dl vaniljproteinpulver
- 1/2 ägg till pensling
Gör såhär
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken och Milda Culinesse Lätt fingervarmt och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt saffran, salt och sötningströ, samt därefter kesellan, pofiber, vetemjöl och proteinpulver. Arbete till en jämn deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta lite mjöl på händerna och sedan är det bara att börja forma dina lussebullar. Låt lussebullarna jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Vispa upp 1/2 ägg och pensla bullarna. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter på 160 grader.