. Kebabpaj
Oh herregud så gott! Jag fick receptet av svärmor men gjorde om det till lchf.
Pajdeg:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
40 g smör
Mixa alla ingreidnser och tryck ut i en pajform, gör små hål med en gaffel. Vila i kylen i 30 minuter. Grädda i ugnen på 175 grader i 8 minuter.
Fyllning:
600g kebabkött
Stek kebabkött och låt fettet rinna av. Lägg i pajen.
Sås:
400g krossade tomater
2 dl créme fraiche
4 msk majonnäs
3-4 vitlöksklyftor
10 feferoni
Salt och peppar
Häll såsen ovanpå kebabköttet. Toppa med cirka 2 dl riven ost. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 15 minuter. Avnjut med vitlökssås och feferoni.